pondělí 14. března 2011

Světová invaze

Ne až tak epické.
Ne až tak akční.
Ne až tak zajímavé.
Ne až tak špatné






(pro poslech při čtení)
Předpokládaný cíl mise:
Znemožnění mimozemským útočníkům přístup k civilistům, zvládnutí situace ve světě a převážně pak v Los Angeles, posledním městě schopném tvrdě se bránit.

Předpokládaný průběh mise:
Zachránění civilistů, s přiměřenými těžkostmi při strachu z neznáma zvládnutý návrat na základnu. Následný návrat na bojiště, po odhadovaném drtivém úderu plnou palebnou silou mimozemských vojsk sjednocení všech dostupných jednotek a tvrdý protiúder v maximální síle s využitím všech dostupných prostředků, zachovávajíc při tom povědomí o zamýšleném cíli akce, tedy se ctí nám vlastní bránit naše ženy, děti, rodiče, přátele a Zemi.

Reálný průběh mise:
(Pohodlné usazení na sedačce a doušek předraženého Spritu)
Krátká existenční krize ze strany nyní už bývylého rotného Michaela Nantze je vzápětí upozaděna potřebou vojáků pro roj meteoritů blížící se k Zemi. Nečekaným zvratem je zjištění, že "meteority" v sobě nesou bojovou techniku a živé jednotky mimozemského původu. Ty se po dopadu snaží dobýt pobřeží a pokračovat do vnitrozemí. CNN hlásí, že přesně takový postup je charakteristický pro kolonizaci. Pravděpodobně se prý jedná o lidské zásoby vody, která se v okolním vesmíru nenachází ve skupenství, jako na Zemi. Kolektivní útok probíhá paralelně v nejvýznamějších městech na světě, armáda USA se chystá pobřeží bombardovat a ovládnout nebe (zdá se, že vetřelci mají k dispozici pouze pěchotu). Je tedy vyslána jednotka s určením vyzvednout civilisty z policejní stanice, kde se ukrývají.
Úkol se při setkání se značnou palebnou silou vetřelců podstatně komplikuje a původní plán se stává stěží proveditelným.
Velení v závěru přehodnotilo situaci a celá akce byla směřována výhradně na záchranu civilistů.
Jednotka nepůsobila jako celek, nýbrž se často zdálo, že většinu zastával rotný Michael, který byl ve své práci efektivní, ale okolí s ním nechtělo příliš spolupracovat, nejen z důvodu jeho nesvětlé minulosti.
Zaznamenané zvukové vjemy vstřebávané pouze externím pozorovatelem se pohybovaly v různých frekvencích, přesto spadajících do kategorie zvuků epických, válečných a hymnických. Všechny tyto podněty byly shledány velmi atraktivními a vhodnými pro hlubší, intenzivnější a frekventovanější zkoumání.
Pohybová a vizuální koordinace všech zůčastněných nebyla ideální zapříčiňujíc častou nepřehlednost situace a nemožnost využití maximální palebné síly.

Poznatky a návrh strategie pro další střety:
Vzhledem ke zkušenostem vedení z minulosti je nedokonalé provedení mise pochopitelné, zapůsobilo na mne ale potenciálem do budoucna.
V kontextu jiných, atraktivnějších a efektivnějších misí filmové armády byla tato poněkud neprofesionálně provedena. Technické provedení akce bylo naopak působivé, místy až impozantní.
Největší slabinu nacházím v přílišném důrazu na patriotismus a v psychice jednotky, která je příliš zatížena na své lidi a potomky, útok tedy doporučuji směřovat právě tímto směrem.
Hlavní priorita pro příští střet: Zaměřit se na civilisy a současně odstranit pěší jednotky armády Země.


PS: Abych předešel nedorozuměním, raději zdůrazním, že hvězdičky pod postem jsou k hodnocení článku, ne alba/filmu/čehokoliv, čeho se článek týká.


Žádné komentáře:

Okomentovat