sobota 29. ledna 2011

Evoluce...?

Jak si každý, kdo zde není poprvé jistě všimnul, vzhled mého blogu se rapidně změnil. Bylo to moje jediné předsevzetí do Nového roku a jsem na sebe pyšný, že jsem jej splnil. Budu rád, pokud alespoň zahlasujete v liště vpravo (pokud tam místo log mých nejposlouchanějších skupin vidíte modrý čtvereček s otazníkem, nemůžu za to já, ale provozovatel dané služby, zanedlouho by se to mělo spravit) ještě raději, napíšete-li komentář, co na nový vzhled říkáte, co bych podle vás případně ještě mohl upravit, nebo přidat. Vrátíte se díky němu raději? Je nový název (So I'm not entirely lost after all…)zajímavější, výstižnější, lepší, nebo horší než "Světla a stíny mého života"? Tolik k mému zatím nejkratšímu postu :-)

čtvrtek 27. ledna 2011

Knižní filmy?

Kniha může být zfilmována dvěma způsoby. Buď se štáb snaží držet předlohy co nejvěrněji, nebo se řídí pouze hlavní linkou a detaily vypráví z jiného úhlu pohledu. Všechny filmové adaptace lze umístit na ose s takovými extrémy. Vzniká pak otázka: Kde je perfektní místo pro umístění filmu?

středa 12. ledna 2011

Insurgentes (English)

Album:
With a little hyperbole I could say that I found out about new album by my favorite musician by coincidence. I would hear it sooner or later anyway, I just can’t think about where would I be without it. I vividly remember when it happend. In old times, when myspace ruled as a precursor of Facebook I heared Harmony Korine for the first time right there. Of course, I’ve never heard it before, but I felt like it was in my brain for long time and I loved it. It was exactly what I wanted to hear.

pátek 7. ledna 2011

Insurgentes

Album:
S mírnou nadsázkou by se dalo říct, že k sólovému albu mého nejoblíbenějšího hudebníka jsem se dostal náhodou. K poslechu bych se dříve nebo později dostal každopádně, nemůžu ale přestat myslet na to,  kde bych byl, kdybych na Insurgentes nenarazil. Živě si pamatuji, kdy jsem ještě za dob pravidelného navštěvování myspace jako předchůdce facebooku popré slyšel Harmony Korine. Nikdy předtím jsem ji samozřejmě zaslechnout nemohl, přesto jsem měl pocit, že skladbu někde v mozku mám už dlouho a že ji mám strašně rád. Přesně tohle jsem chtěl slyšet.

pondělí 3. ledna 2011

...

Pamatujete náhodou na můj první zdejší post v němž jsem říkal, že také si občas potřebuji "vylít srdce"?…tak jsem k tomu po roce poprvé dospěl.
V posledních dnech totiž prožívám malou krizi. Všechno je vpodstatě v pořádku, nic příliš dobrého ani špatného se neděje. Právě proto sedím ve čtvrt na dvanáct sám potmě v pokoji, do uší mi burácí Sunn O))) na nejvyšší hlasitost (už mi z toho pěkně brní hlava a mám pocit, že z kombinace tmy, jasného displeje a hluku se mi začíná motat hlava) a jsem naštvaný na celý svět, ikdy k tomu nemám vůbec žádný důvod. Už rok se snažím někoho svými "recenzemi" zaujmout, jako důkaz úspěchu tu mám celé 3 komentáře, z toho 3 rutinní. Pochopitelně s tím zatím nemám vůbec žádné zkušenosti, pravděpodobně chci nic za málo, ale to sem opravdu někdo zavítá jen proto, že jsem mu pod nos vrazil odkaz? Rád bych to věděl, za cca měsíc bych se totiž měl hlásit na školu, kterou bych tím pádem sledoval úplně zbytečně. Ostatně mi to zbytečné přijde každopádně, to už je druhá věc…nemluvě o tom, že se pořád nemůžu dokopat k blbému prohledání jiných oborů, které mají větší potenciál pro úspěch. Možná si to sám nemyslím, přesto sám doufám v další zázrak, který za mě všechno vyřeší. Napadá mně: proč to vlastně píšu? Bude z toho kdokoliv (mně nevyjímaje) něco mít? Ne…už za pár minut si budu říkat, že jsem napsal totální blbost a třeba nejsem tak hrozný…no co už.
(Jo, mimochodem...místo toho se měl s velkou slávou objevit můj top alb 2010, který jsem se snažil sesmolit snad měsíc, stejně z něj ale nemám vůbec dobrý pocit, protože nemám co říct ani k nahrávce, která se mi líbila nejvíc...ke složení zbraní mě nakonec přiměla naprostá těžkopádnost bloggeru, tedy neschopnost bez základní znalosti HTML vložit více, než jeden obrázek)

EDIT: Omlouvám se křivdění bloggeru prohlášením o jeho těžkopádnosti. Důvod? -> konečně mě napadlo aktualizovat.

sobota 1. ledna 2011

2011...

In my New-Year’s dream I look into dark room. It’s few minutes after midnight, the calendar tells 1st of January. In front of me I can see figure standing beside a window silently and without move watching fireworks painting in the night sky. It’s little cold in that room, but the figure doesn’t shiver at all, like it didn’t feel the low temperature. In can hear muffled explosions of petards coming from afar, which means people out there are celebrating the end of past year and beginning of the one coming. Whose is that silhouette almost overlaid by all these lights? Why is it standing motionless at the window instead of rejoicing with others? And why is it alone?

2011...

V mém novoročním snu nahlížím do tmavé místnosti. Hodiny ukazují chvíli po půlnoci, kalendář hlásá 1. leden. U okna s vytáhnutými žaluziemi stojí postava. Stojí úplně bez hnutí a vyhlíží ohňostroje malující na nočním nebi barevné obrazce. V pokoji je trochu chladno, postava se ale ani trochu netřese, jako by nižší teplotu vůbec nevnímala. Z dálky doléhají tlumené výbuchy petard značící, že lidé oslavují konec předchozího roku a začátek roku, který zrovna přišel. Čí je ta silueta mezi všemi světly téměř se ztrácející? Proč stojí nehybně u okna a neraduje se s ostaními? A proč je sama?